Baking neboli zapékaný korektor

Baking neboli zapékaný korektor

čelánek kartface.cz klára farníková reference návod video líčení 1

Baking je technika, kterou často používají například divadelní herci nebo umělci při pódiovém vystoupení jako jsou travesti show, operní představení apod.  V lehké vrstvě můžeme tuto techniku použít i při běžném líčení. Je totiž dobrá pro vyhlazení pleti a její extrémní projasnění. Je dobré ale myslet na to, že je to vrstva na obličeji, která může působit dost nepřirozeně, hlavně při použití nesprávných produktů.

 

 

Baking budeme provádět na základní nalíčení, tedy až na make-up, který ale nebudeme pudrovat. Mohlo by se nám to pak opravdu vše smíchat v “bahno” na obličeji. Na hotovo upravíme obočí, případně nalíčíme oči na hotovo. Vykonturujeme tvář tmavým odstínem z krémové paletky a houbičkou dobře zapracujeme. Opět nepudrujeme!

Postup samotného bakingu:

  1. Nejsvětlejším korektorem z krémové paletky nebo tekutý světlý korektor naneseme na místo pod očima, na bradu, podél hrany spodní čelisti, trochu na čelo a klidně kousek na spánky.
  2. Navlhčeným beauty blenderem nebo houbičkou pořádně zapracujeme všechna místa, kde máme světlý korektor.
  3. Stejnou navhlčenou houbičkou naneseme transparentní pudr v silné vrstvě na zapracovaný korektor a necháme 5-10 minut působit.
  4. Po uplynutí doby vyprášíme přebytečný pudr velkým štetcem určeným na pudr.
  5. Dostínujeme tvářenkou, případně tmavými pudry.
  6. Pokud máte ráda lesk a highlighter, klidně dejte rozjasňovač nad lícní kosti.

Když se vám to nepovede napoprvé podle vašich představ, nezoufejte. Vždycky to jde odlíčit a vyzkoušet znova 🙂

Těším se na příště.

Ohodnoť článek

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *